Lidot ar deltaplānu – kā lidojums ar moci debesīs

Lidojums ar deltaplanu

Turpinot apkopot atsauksmes par lidojumiem ar deltaplānu, aprunājāmies ar Nauri. Viņš pavisam nesen izbaudīja draugu uzdāvināto deltaplan.lv lidojumu ar deltaplānu.

Atsauksme par lidojumu

Lidojums ar deltaplāna bija dāvana no draugiem dzimšanas dienā. Nez vai pats saņemtos uz kaut ko tādu, jo nedaudz bail no augstuma. Bet tas laikam tieši tik, kā lielākajai daļai cilvēku.

Pirms došanās uz gaidāmo dāvanas izmantošanu domāju, ka būs kaut kas līdzīgs kā lidojot ar lielo lidmašinu. Virs Rīgas jau ik pa laikam var redzēt tos deltaplānus lidināmies. Bet nebiju baigi filozofējis, kā tas īsti ir. Bet nē – sajūtas ir pilnīgi citas.

Pacelšanās debesīs

Lidot ar deltaplānu ir kā braukt ar moci. Šajā gadījumā ūdensmoci, jo pacēlāmies no ūdens. Braucam aizvien ātrāk, ātrāk, un tad lēnām sāc pacelties debesīs. Ja pirms tam maliet jutu bailes, kā būs, tad paceļoties šādas domas bija pazudušas. Bija jābauda lidojums.

Lidojums ar deltaplan.lv

Kas patika vislabāk

Ļoti foršs bija mirklis, kad pilots meta tādus kā līkumus nedaudz noslāpējot motoru. Tajos brīžos viņš mazliet samazināja augstumu – tā teikt pikēja zemē (ja tā to sauc). Tās tiešām bija īpašas sajūtas. Noteikti iesaku to arī citiem izmēģināt.

Nosēšanās

Kad nosēdāmies, tad sirds jau bija pilna ar visām izbaudītajām emocijām, tāpēc to nemaz neatceros. Bet jā, nošēšnās bija pavisam mierīga uz Daugavas.

Interesanti, ka gan paceļoties, gan nolaižoties kājas tā arī palika sausas. Kaut kā biju iedomājies, ka paceļoties no ūdens un nolaižoties, varētu kaut ko saslapināt. Varbūt man noveicās.

Drošība lidojot ar deltaplānu

Visā visumā lidojums ar deltaplānu man likās ļoti drošs. Tā teikt 10 baļļu skalā es vērtētu kā 8. Pilots, kas pirms lidojuma visu izstāstīja, atstāja ļoti labu iespaidu. Zinu, ka deltaplāns arī ar izslēgtu motoru var visai labi lidot un nosēsties. Tas arī tādu drošības sajūtu iedod.

Ieteikumi citiem, dodoties lidot

Pirms braukt lidot, ieteiktu, vispirms piezvanīt un noskaidrot vai šobrīd drīkst lidot. Jo mums sanāca tā, ka noliktajā laikā pēcpusdienā nevarēja, bet jau pret vakaru varēja. Tur daudz kas ietekmē lidojuma drošību – mākoņi, vējš, nokrišņi. Tā kā sanāca neliela laika nobīde, bet tajā pašā dienā varēju izbaudīt savu dāvanu.

Par apģērbu runājot – noteikti iesaku uzvilkt garās bikses un augšā arī kaut ko ar garām rokām. Vēlams kaut ko vēja necaurlaidīgu, bet aizvien elpojošu. Augšā vējš ir mazliet lielāks, tāpēc tam ir jābūt gatavam. Man paceļoties gaisā ne ūdens pilīte neuzpilēja no Daugavas ūdens. Bet gan jau ir iespēja, ka var mazliet uzšļakstīties. Arī tāpēc garās drēbes, kas ir vēja necaurlaidīgas, būs vairāk piemērotas.

Bet galvenais nebaidīties. Es noteikti gribētu vēlreiz izbaudīt!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *